Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Ένας χιονιάς απ'τα παλιά

Είναι γεγονός ότι φέτος ο χειμώνας που διανύουμε θυμίζει κάτι από τους "παλιακούς" χειμώνες που ζήσαμε ως παιδιά και έφηβοι τη δεκαετία του '80. Έτσι λοιπόν, για 3η φορά φέτος μας επισκέφθηκε ένας χιονιάς μετά από τον πρώτο στο τέλος Δεκέμβρη (δείτε τον εδώ 1 και εδώ 2) και τον δεύτερο του Άη-Γιαννιού (δείτε τον εδώ 3). Και οι 2 αυτοί χιονιάδες έφτασαν μια ανάσα κυριολεκτικά έξω από την πόλη, μέχρι τον περιφερειακό! Αυτός ο χιονιάς όμως δεν περιορίστηκε στα Γεράνεια αλλά έντυσε στα λευκά και τη μικρή μας πόλη κάνοντας την ακόμα πιο όμορφη έστω και για μια ημέρα! Οι 2 τελευταίες φορές που είχε ασπρίσει η πόλη μας ήταν πριν 9 (χιονιάς του 2008) και πριν 11 χρόνια (δυνατός χιονιάς του 2006).

Παρακάτω, ακολουθούν πανέμορφες φωτογραφίες από το Λουτράκι των φίλων μου στο Facebook καθώς και κάποιες δικές μου. Οι φωτογραφίες είναι από τα προφίλ των: Χρήστου Ηλιόπουλου, Χρήστου Μπάρλα, Θανάση Ζόγκα, Ανδρέα Σιώκου, Χρήστου Ανδρέου, Παύλου Παύλου, Mellissa Briley, Δήμητρας Μάντζιου, Βασίλη Φόρτη, Παναγιώτη Μπεκιάρη, Κώστα Φωτάρα, Τάκη Λάιου (βίντεο), του Δημάρχου Γ.Γκιώνη, καθώς και από το http://www.loutrakiblog.gr/, το Facebook του http://www.visitloutraki.com/ και τη Βόλτα στο Λουτράκι!
Επίσης, φωτο και βίντεο από την Κόρινθο (Άρης Ηλίας και Korinthos tv). Τέλος, δείτε και μερικά στιγμιότυπα που κατέγραψαν οι κάμερες του http://www.loutraki-live.gr/

Ξεκινάμε λοιπόν!

1. Λουτράκι - φωτο των φίλων μου

Γέφυρα Ποσειδωνίας στον Ισθμό!

Ίσθμια!Μπροστά στο El-nino!
Ο χιονισμένος Ισθμός!Ισθμός - Πρακτορείο AFP!

Ως την ακροθαλασσιά!

Παραλία - Χιόνι!

Χιόνι μέχρι το κύμα!


Βίντεο από την Αγία Παρασκευή του Τάκη Λάιου!


2. Λουτράκι (δικές μου)3. Στιγμιότυπα από τις κάμερες

Όλη η περιοχή του Ισθμού χιονισμένη - σπάνια εικόνα!

Χιόνια από την Περαχώρα μέχρι τον ακρωτήρι Μελαγκάβι!

Η Βουλιαγμένη χιονισμένη!

Λουτράκι - Ισθμός - Κόρινθος, Τα πάντα χιονισμένα!

4. Κόρινθος: Η χιονισμένη πόλη και η παραλία (Φωτο,βίντεο - Άρης Ηλίας, Αθηνά Δασκαλάκη & Korinthos tv)Υ.Γ. 1;Θα προσέξατε σε κάποιες φωτογραφίες το "παράξενο" φαινόμενο να "αχνίζει" η θάλασσα!
Αυτό οφείλεται στην πολύ μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας του παγωμένου αέρα και της πιο θερμής θάλασσας. Αποκαλείται Sea Smoke!

Υ.Γ. 2: Και... εις άλλα με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου