Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Αέρας-βροχή-χαλάζι!

Ισχυρότατος μαΐστρος ξέσπασε στην παραλία τα ξημερώματα της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου. Στον μετεωρολογικό σταθμό του Ισθμού έφτασε στιγμιαία τα 101 χλμ/ω! Αποτέλεσμα ήταν ο μεγάλος κυματισμός που "εξαφάνισε" την παραλία, έφτασε μέχρι τον δρόμο και τον πεζόδρομο και μετέφερε άμμο-πέτρες-χαλίκια μέχρι τα μαγαζιά και τις καφετέριες. ΕΥΤΥΧΩΣ η κατάσταση δεν έγινε τόσο επικίνδυνη όσο αυτή στις 04-12-2012 και στις 11-11-2007. Ιδιαίτερα το 2007 οι καταστροφές ήταν μεγάλες. 
Η μέρα όμως είχε και κάτι που δεν περιμέναμε: Ισχυρή μπόρα με χαλάζι(!) σε Περαχώρα, Λουτράκι, Αγίους Θεοδώρους, Καλαμάκι & Ίσθμια! "Άσπρισαν" (για λίγο) περιοχές στους Αγίους Θεοδώρους, στα Γεράνεια, στην Περαχώρα και λίγο οι δρόμοι στο Λουτράκι. Ευτυχώς το χαλάζι είχε μικρό μέγεθος και δεν έκανε ζημιές. Κατά τη διάρκειά του όμως η θερμοκρασία έκανε απότομη και εντυπωσιακή βουτιά όπως φαίνεται παρακάτω και από το διάγραμμα του μετεωρολογικού σταθμού του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Λουτράκι.

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες και βίντεο από φίλους στο Facebook (Χρήστο Μπάρλα, Άρη Ηλία, Κώστα Φωτάρα, Πάνο Μαυροπάνο, Χρήστο Ηλιόπουλο, Τάκη Λάιο, Αντιόπη Φόρτη-Ευστρατουδάκη, Γιώργο Λάμπρου καθώς και από το http://www.loutrakiblog.gr/).


Πάνος Μαυροπάνος - Παραλία

Πάνος Μαυροπάνος - Παραλία

Loutrakiblog

Loutrakiblog

Loutrakiblog

Loutrakiblog
Χρήστος Ηλιόπουλος: Ξεριζωμένο δέντρο στη Γαλότα Ισθμίων

Χρήστος Ηλιόπουλος - χαλάζι στα Ίσθμια

Χρήστος Μπάρλας - Παραλία

Χρήστος Μπάρλας - Παραλία

Πάνος Μαυροπάνος - Παραλία

Άρης Ηλίας - Άγιοι Θεόδωροι

Κώστας Φωτάρας - Καλαμάκι

Εικόνα από την κάμερα των Γερανείων


Δορυφορική φωτογραφία την ώρα της χαλαζο-μπόρας ακριβώς πάνω από την περιοχή μας.


Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας στις 9:20. Από τους 12,5 βαθμούς στους 6,5 βαθμούς σε λίγα λεπτά!


Βίντεο από την Αντιόπη Φόρτη-Ευστρατουδάκη από το Λουτράκι:Βίντεο από τον Τάκη Λάιο από την Αγία Παρασκευή Περαχώρας: Εντυπωσιακό βίντεο του Γιώργου Λάμπρου από τα Πίσια! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου